Od 1 października 2013 r. Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach wraz z firmą PM Doradztwo Gospodarcze Sp. z o.o. rozpoczęła realizację projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego pt.: „HACCP znaczy ZDROWY: profesjonalizacja kadr śląskich mikro przedsiębiorstw branży spożywczej, w zakresie jakości HACCP”.
Projekt skierowany jest do mikroprzedsiębiorstw z województwa śląskiego działających w branży spożywczej (PKD Sekcja C, Dz. 10 i 11, Sekcja G, Dz. 47) oraz turystycznej (sekcja I, Dz.56) i ich pracowników/właścicieli pracujących/zamieszkujących na obszarze Śląska.
Projekt oferuje:
BEZPŁATNE SZKOLENIA z zakresu:
- Pełnomocnik ds. systemu HACCP
- Audytor wewnętrzny systemu HACCP
BEZPŁATNE wsparcie doradcze przy opracowaniu dokumentacji umożliwiającej wprowadzenie/utrzymanie systemu HACCP (dot. 10 spośród 50 zrekrutowanych firm).
Świadczenie usług jest równoznaczne z udzieleniem korzystającemu przedsiębiorcy pomocy de minimis w wartości wyświadczonej usługi co wiąże się ze spełnieniem dodatkowych kryteriów rekrutacji – więcej informacji na ten temat uzyskają Państwo kontaktując się z Biurem Projektu.
Czas trwania projektu: od 1 października 2013 roku do 31 grudnia 2014 roku.
BIURO PROJEKTU
Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach
ul. Opolska 15, 40-084 Katowice
tel. (32) 781 48 53, 781 49 91
faks: (32) 351 11 86
email: [email protected]
Powiat bielski – powiat z siedzibą w mieście Bielsko-Biała, położony w południowej części województwa śląskiego, na pograniczu Śląska i Małopolski. W jego skład wchodzą gminy: Szczyrk, Czechowice-Dziedzice, Wilamowice, Bestwina, Buczkowice, Jasienica, Jaworze, Kozy, Porąbka i Wilkowice. |
Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola